Při nákupu nad 1 499 Kč DOPRAVA ZDARMA!

Proč pálit svíčky a proč si je zamilujete i vy?

Pokud jste ve světě svíček nováčci a nepatříte mezi pravidelné "uživatele", pak už jste si možná položili otázku, proč byste si vlastně  svíčku měli koupit a zapálit. Napovím, že těch důvodů je habaděj! A několik jsem se jich pro vás rozhodla sepsat.

Atmosféra klidu a pohody

Svíčka je perfektní způsob jak si domů přinést útulnou a pohodovou atmosféru. Příjemná vůně, mihotavý plamínek svíčky - to vše vám pomůže, abyste se v pohodlí  domova cítili ještě o něco lépe. Díky tomu, že si můžete vybírat z nejrůznějších vůní, můžete si pomocí konkrétní vůně "doladit" přítomný okamžik takřka k dokonalosti.

 

Uvolnění a relaxace 

Samotné pálení svíčky pak výrazně působí i na nás samotné. Oblíbená vůně i světlo svíčky nám pomohou uklidnit mysl a dokonce i zlepšit náladu. Velmi často se tak svíčky používají třeba během cvičení jógy či během meditací. 

 

Svíčka jako dekorace

Aby náš domov působil útulně a příjemně, je vhodné si do něj pořídit pár dekorací, které nám interiér hezky doplní. A svíčka patří mezi ně. Můžete ji umístit na konferenční stolek, poličku či pracovní stůl. Výhodou je, že se jedná o doplněk domácnosti, který má zároveň i praktické využití - přinese vám domů vůni a uklidňující plamínek.

 

Podpora lokálních výrobců

Pokud už se pro nákup svíčky rozhodnete, máte nespočet možností, kde si ji zakoupit. V supermarketu najdete většinou velmi levné svíčky - zde si však dejte pozor na jejich kvalitu. Většina je vyrobena z parafínu, který je produktem z ropy a při pálení může uvolňovat škodliviny. Více o tomto tématu jsem se rozepsala také v článku Proč si vybrat svíčku ze sójového vosku. Raději vám tak doporučím sáhnout po některé z lokálních značek, které si většinou potrpí na kvalitu, použití přírodních vosků apod. Podívat se můžete i na nabídku mých sójových svíček značky Momentee :).

Zpět do obchodu